Muzika

Drevna energetska Joga

Yoga čas i šoping

Probudili smo se po mraku jer je trebalo stići na jednu od najlepših plaža Denpasara (koja se nalazila na obali Indijskog okeana) kako bih, pre izlaska sunca, Dušanki i njenim prijateljima mogao održati čas yoge. Sveži, jutarnji povetarac mi je rashlađivao lice, a ceo put do plaže odvijao se bez nekih velikih teškoća. Čas je otpočeo tačno sa pojavom prvih sunčevih zraka i zapljuskivanjem valova o peščanu obalu, koji su ovom času dali posebnu notu. To je bila prava prirodna muzikoterapija uz asane i pranajamu koje su bile prilagođene ovom peščanom terenu.

Nakon časa, malo smo pričali sa Dušankinim prijateljima, a potom otišli u Denpasar u kupovinu. Trgovci su već bili izneli iz svojih radnji robu koja je svojim šarenilom privlačila mnogobrojne turiste. Želeo sam da kupim svojim prijateljima po neku sitnicu koja je specifična za ovaj kraj. Pažljivo sam razgledao robu po prodavnicama i čudio se strpljenju koje ranije nisam imao za kupovinu. Žene su tu mnogo strpljivije, u odnosu na nas muškarce.

Kupio sam neke sitnice i, zadovoljan odabranim, vratio se sa Dušankom kući. Od svežeg povrća koje smo kupili, napravili smo grilovano povrće na malom roštilju, seli u senku loze koja je natkrivala deo terase. Jedući ukusno spremljen obrok, primetio sam koliko sam, u stvari, bio gladan. Ostatak dana i večeri smo proveli u odmaranju čitajući, pričajući i slušajući muziku. Kad je otkucala ponoć, otišli smo na spavanje, kako bismo ranije krenuli na istok. Odlučili smo da odemo u hram Besakih koji se nalazio na obronku najviše planine na Baliju, Agung, sa nadmorskom visinom od 3142 m.

Ovaj naš plan je bio van onog koji je Suhu napravio za nas.