Muzika

Drevna energetska Joga

O proročanstvu 21.12.2012

21.12.2012

Kataklizma, smak sveta, prestanak kalendara Maja i promena magnetnog polja Zemlje su teme o kojima se mnogo piše i govori. Ja bih rekao, u vezi sa tim, nešto što se malo razlikuje, a što sam čuo od mog učitelja Suhua. On je braman i šaman sa Balija (gde sam umro i ponovo se rodio), ali i moj prijatelj. Suhu nije jedini koji tako misli.

Shri Svamiji, autoritet iz oblasti yoge, je potvrdio da će doći do kataklizme: mnogi delovi sveta će promeniti svoj izgled, klima će se izmeniti, nastaće poplave, probudiće se vulkani i zemljotresi. Ali, cilj kataklizme je otvaranje duhovnog oka čoveka.

Kataklizma će biti tako snažna da će uništiti materijalnu prirodu čoveka, ali će pokrenuti u njemu duhovne promene. Dogodiće se promena u samoj prirodi, ali i u ljudskoj prirodi. Čovekova materijalna strana će nestajati i otvoriće se njegovo duhovno oko, odnosno spoznaće svoju duhovnu prirodu - što je i cilj njegovog života. Nastaće „zajednička religija“ u smislu kulture, a ne kulta ili vere. Doći će do promene u srcima ljudi. To i jeste cilj kataklizme, izazivanje promena u čovekovom srcu.

Od mog učitelja sam čuo nešto slično, ali je on više govorio o duhovnim promenama. Novac neće više biti Bog. Svi oni koji su isprljali karmu, čineći loša dela, sada će morati da plate. Naročito će biti kažnjeni duhovni ljudi koji su se okrenuli materijalnom, skrenuli sa puta i moći koristili da se obogate. Sve se vraća, sve se plaća.

Ali, najvažnije će biti duhovne promene. Čovek će se vratiti svojoj prvobitnoj prirodi, spoznati celim svojim bićem svoju duhovnost i shvatiće da je najvažniji duhovni mir. Okrenuće se „ka unutra“ i spoznati da je jedno sa prirodom, sa univerzalnom energijom.

Današnje vrednosti kao što su bogatstvo, moć, slava i spoljašnja lepota, pripadaće prošlosti jer će novi čovek shvatiti da su to prolazne stvari koje ne donose sreću, već samo patnju i nesreću. Sve parapsihološke sposobnosti će se povećati tako da će mnoge stvari, koje su nam izgledale nemoguće, sada postati sasvim normalne. Gledaćemo druge ljude duhovnim okom i niko neće više moći da nas prevari svojom lažnom duhovnošću, progledaćemo. Jednostavno, duhovno će prevladati materijalno.

Eto, tako sam ja razumeo mog učitelja.