Muzika

Drevna energetska Joga

Pozdrav Mesecu

pokretanje moćne, drevne energije

Pun Mesec sa aurom

Po jogi, pozitivnu i negativnu energiju dobijamo od Sunca i Meseca. Energija Meseca nam daje sklonost ka svim duhovnim pravcima, religijama, mistici, umetnosti, stvaralaštvu, svemu onome što nam donosi duhovni mir, spokoj, blaženstvo, samospoznaju i samorealizaciju.

Pozdrav Mesecu (CHANDRA NAMASKARA) predstavlja niz vežbi koje pokreću sasvim drugačiju vrstu energije od Pozdrava Suncu. Nažalost, potpuno je nepoznat i nema ga u literaturi. Radi se kada je pun Mesec i tada se pokreće ženska energija. Počinje se zagrevanjem koje traje oko sat vremena, zatim sledi meditacija, chandra namaskara, a onda se ostaje u ležećem položaju oko 10 minuta uz ritualnu muziku (do koje sam opet „slučajno došao“) kojoj povremeno dodajem zvuke sa tibetanske posude koju sam doneo iz Indonezije.

Inače, nauka je nedavno potvrdila da je, Mesec doneo život Zemlji gravitacijom, kroz plimu i oseku, mešajući vodu i čvrstu materiju. Tako su stvorena četiri godišnja doba. Što se tiče uticaja na ljudsku psihu, mnogi smatraju da je to sugestija koja je proistekla iz filmova.

Prema našem iskustvu, nije tako, jer smo radili ove vežbe i kada nije i kada jeste bio pun Mesec. Razlika je bila drastična. Pošto učenici nisu znali da je to bio eksperiment, uticaj sugestije je bio apsolutno izbegnut.

Kada je bio pun Mesec, efekti CHANDRE NAMASKAR su bili toliko jaki da mnogi nisu bili u stanju da govore odmah posle časa. Efekat je trajao više dana i takvo blaženstvo je teško opisati.